Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hk_mr308
hk_mr308 - 16-07-2012 09:26:34
Computers & Telefonie

Extern harde schijf

Het idee van een backup werkt alleen als je de foto's ook op je laptop laat staan, anders heb je er niet veel aan. en ik zou voor een 2 tb kiezen, aangezien je hier maar 20 euro meer voor betaald dan voor 1 tb, en je dan dubbel de ruimte hebt.

maar nogmaals: laat de data ook op uw laptop staan, een externe hardeschijf kan ook kapot gaan zonder waarschuwing en dan kan uw data verloren zijn. zorg ervoor dat u uw data altijd op minimaal 2 verschillende plaatsen bewaard, en waarde volle data op 3 plaatsen. zo weet u zeker dat u eigenlijk altijd over uw data kan beschikken.

u kunt bijvoorbeeld foto's die ook echt waardevol zijn op een dvd branden, en op de externe hardeschijf zetten. op een dvd passen namelijk ook veel foto's ( afhankelijk van uw camera kan dat tussen 500 en de 1000 inzitten. ) u heeft dat de dvd's als back-up. want als de hardeschijf per ongeluk valt dan kan deze meteen kapot zijn. ( gebeurd wel eens ;) )