Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 26-07-2012 09:31:28
Computers & Telefonie

Reparatie hp laptop

[quote=ikbenik schreef op woensdag 25 jul 2012, 23:56][quote=storm101 schreef op woensdag 18 jul 2012, 07:04]dit omdat het volgens mij binnen de wettelijke garantie periode valt. de eerste verkoopster zegt dat dit niet geldt voor dit type. ( dv7-4010sd-amd p320 }
na dat ik kenbaar heb gemaakt dat dit wel degelijk onder garantie valt , schiet er een tweede verkoper te hulp die benadrukt dat deze mevrouw garantie claimt!!!. ja uiteraard claim ik garantie want het valt binnen de wettelijke garantie termijn.
op de laptop zit maar één jaar garantie. dus kan er maar één jaar garantie geclaimd worden.
op de non-conformiteit kan ook geen claim gedaan worden, omdat noch hp noch dixons hebben aangegeven dat het scharnier niet binnen twee à drie jaar niet kapot zou gaan en dat in de koopovereenkomst dat ook niet is opgenomen.



@ikbenik. je bent weer terug en weer probeer jij uit te maken wat onder non-conformiteit wordt verstaan. non-conformiteit is niet alleen gebaseerd op wat er in de koopovereenkomst is opgenomen door verkoper of fabrikant.

@storm101, misschien valt dit binnen de wet non-conformiteit, deze wet bepaalt dat je bepaalde verwachtingen mag hebben van een product en dat je daar rechten aan kunt ontlenen.

wat van belang is voor non-conformiteit van de laptop is
-wat de verkoper heeft gezegd
-wat er in reclame is gezegd
-het merk
-de prijs
-of het product nieuw of tweedehands is

zie consuwijzer klik http://www.consuwijzer.nl/uitgelicht/garantie">hier
consuwijzer is een site van de overheid waarop ze op eenvoudige wijze proberen uit te leggen hoe de consument er wettelijk voor staat.

mocht je meer willen weten van de wet non-conformiteit en meer van de wetsartikelen die er bij horen, dan kun er hier een uitgebreide discussie lezen die hier al eens is gevoerd. klikhttp://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/wettelijke-garantie-versus-garantietermijn-van-winkelier/cpagina/15/?vhash=c749c73j&chash=31c1868af10f7a02d35f803df81df952"> hier

hopelijk kun je er wat mee. succes!