Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 26-07-2012 19:09:54
Computers & Telefonie

Reparatie hp laptop

[quote=freya schreef op donderdag 26 jul 2012, 17:51]
zucht.....daar gaan we weer......

iedereen heeft het mis, behalve ikbenik.......

consumentenorganisaties als trosradar, kassa, de consumentenbond en ook consuwijzer, ze begrijpen er allemaal niets van...... heel nederland wordt verkeerd voorgelicht.... niemand begrijpt het....... behalve ikbenik.....
helaas is het zo.

die gasten kennen het verschil niet tussen garantie en conformiteit.
die gasten menen dat met "wettelijke garantie" de garantieperiode wordt bedoeld die de winkelier verplicht is te verstrekken en zijn ook van mening dat de winkelier een strafbare feit pleegt als die maar één jaar garantie verstrekt. zij begrijpen inderdaad er geen moer van.

bestaat er een regel waarin de winkelier verplicht wordt om een minimale garantieperiode te verstrekken? neen.
bestaat er een regel waarin bepaald is dat een product gedurende de gemiddelde levensduur probleemloos mee dient te gaan? neen.

er wordt keihard beweerd dat er in de europese richtlijn een bepaling is opgenomen waarin de winkelier verplicht wordt om een minimale garantieperiode te verstrekken. als ik vervolgens om de bepaalde passage vraag, kan men die mij niet verstrekken, behalve wat consuwijzer, de consumentenbond en radar verstrekken.

nogmaals:
op consuwijzer staat niet de wetgeving en ik hoef mij daar ook niet aan te houden.
dat heeft niets te maken of ik wel of geen ondernemer ben, maar puur te maken waar de consument werkelijk recht op heeft.
consuwijzer kan beweren wat zij willen, de teksten zijn niet juist en kan ook geen rechten aan ontleent worden.

enkele voorbeelden:
[quote] in de nederlandse wet staat dat het product dat u koopt 'deugdelijk' moet zijn.
onjuist. in de nederlandse wet staat dat het product volgens de koopovereenkomst dient te zijn, met daarbij de uitspraken van fabrikant en winkelier.

[quote]van veel producten mag u verwachten dat deze langer meegaan dan twee jaar.
ook weer niet waar. bij producten die normaal een langere levensduur bezitten dan twee jaar, kan ook na twee jaar de koper bij de verkopende partij aankloppen als het product niet volgens de koopovereenkomst is.

[quote] in veel gevallen kunt u de verkoper dus ook na twee jaar nog aanspreken volgens de nederlandse wet.
dat kan alleen als blijkt dat het product niet volgens de koopovereenkomst is.

[quote]u moet het product een bepaalde tijd zonder problemen kunnen gebruiken.
staat niet in de wetgeving en ook niet in de europese richtlijn. dit soort zaken komen vanuit de consumentenorganisaties die het niet eens zijn met de korte garantieperiodes. zij zijn van mening dat een product gedurende de gemiddelde levensduur probleemloos mee dient te gaan. dat is de mening van die organisaties en is niet volgens de wetgeving.

[quote]voldoet het product niet aan de verwachtingen die u ervan had mogen hebben? en hebt u het product normaal gebruikt? dan kan er sprake zijn van een ondeugdelijk product.
ook weer niet waar.
het product dient aan de koopovereenkomst te voldoen, met daarbij opgemerkt dat het product die eigenschappen dient te bezitten welke de koper op grond van de koopovereenkomst had mogen verwachten met daarbij de uitspraken van fabrikant en winkelier, en de informatie die de koper voor de koop aan de verkopende partij heeft medegedeeld.

[quote] gaat uw wasmachine na vier jaar stuk, en is het niet uw schuld? dan hebt u volgens de wet nog steeds rechten.
klopt echt van geen meter.
de enige regel die voor consumenten geldt is dat als het product binnen zes maanden kapot gaat, dat de wetgever er vanuit gaat dat het product bij aflevering niet in orde was, tenzij de aard van de zaak of de aard van de afwijking zich daartegen verzet.


het gaat er niet om hoe ik er over denk, hoe jullie erover denken, maar wat de lettertjes van de wetboeken zeggen. en op consuwijzer, consumentenbond, radar en hier kassa staan niet de lettertjes van de wet.

de consumentenbond is van mening dat een laptop vijf jaar probleemloos mee dient te gaan en is ook van mening dat de winkelier strafbaar is als die maar één jaar garantie verstrekt.