Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 26-07-2012 20:06:52
Computers & Telefonie

Reparatie hp laptop

[quote=zoekster schreef op donderdag 26 jul 2012, 19:39]@ikbenik, we hebben de discussie al eens gevoerd, ik zal dan nogmaals de link meesturen over de wettelijke bepalingen over non-conformiteit, die discussie waarin jij op het laatst zo opvallend stil werd.
dat ik stil werd, heeft daar totaal niets mee te maken.



[quote=zoekster schreef op donderdag 26 jul 2012, 19:39]
klik http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/wettelijke-garantie-versus-garantietermijn-van-winkelier/cpagina/15/?vhash=c749c73j&chash=31c1868af10f7a02d35f803df81df952">hier

dat garantie niet hetzelfde is als non-conformiteit is waar,
dat willen alleen diverse organisaties maar niet begrijpen.

[quote=zoekster schreef op donderdag 26 jul 2012, 19:39]maar dat non-conformiteit alleen gebaseerd is op uitspraken van winkelier en fabrikant niet.

conformiteit is gebaseerd op de koopovereenkomst die tussen de koper en verkoper is afgesloten, met daarbij de uitspraken van fabrikant en winkelier.

simpeler kan ik het niet uitleggen.

echter denken veel mensen dat een product gedurende de gemiddelde levensduur, ongeacht merk/type aanschafprijs. zij gooien alles op één grote hoop.
met alle respect, dat kan in de praktijk nooit.
dat is een fabeltje die door diverse consumentenorganisaties de wereld in is gebracht en diverse juristen die er geen moer van begrepen hebben (helaas) hebben dat overgenomen.
diverse juristen hebben bijna letterlijk de mening en uitspraken van de consumentenbond overgenomen. echter hebben de uitspraken en meningen van de consumentenbond juridisch geen enkele waarden.
ook hebben diverse juristen op internet de teksten van consuwijzer letterlijk overgenomen en claimen op die teksten rechten. dat kan dus nooit of te nimmer.