Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 26-07-2012 20:23:46
Computers & Telefonie

Reparatie hp laptop

[quote=storm101 schreef op donderdag 26 jul 2012, 20:11]hallo allemaal,
ik verzoek jullie vriendelijk om niet meer in te gaan op de reacties van ik ben ik. het is zinloos want hij of zij wil het niet begripen.
met alle respect, ik ben bang dat jij er zelf totaal niets van begrepen hebt. no hard feelings.

de enige teksten waaraan rechten mogen en kunnen worden, zijn de wetboeken zelf en publicaties van de tweede kamer. die teksten zijn de enige juiste teksten.

dat een jurist x of organisatie y daar anders over denken, doet niet terzake.

als er inderdaad een regel zou bestaan dat een product gedurende de gemiddelde levensduur probleemloos mee behoort te gaan, moet die in wetboek 7 staan. dat staat er niet in, dus die regel bestaat niet.

als ik twijfel hoe een wetsregel in elkaar zit, raadpleeg ik de officiƫle stukken van de tweede kamer en niet consuwijzer. op de teksten van consuwijzer mogen geen rechten ontleent worden. vandaar.

ook de teksten op internet die door juristen geschreven zijn, negeer ik, omdat ook op die teksten geen rechten ontleent mogen en kunnen worden.


nogmaals: dat er een europese regel zou bestaan waarin bepaald is dat een product gedurende een x tijd probleemloos mee dient te gaan of dat een winkelier gedurende de eerste twee jaar wettelijk verplicht is om garantie te verstrekken en dat volgens de nederlandse wetgeving de winkelier verplicht is om garantie te verstrekken die gelijk is aan de gemiddelde levensduur, is ook onjuist.
op die manier ontstaan de fabeltjes dat een product gedurende de gemiddelde levensduur probleemloos mee dient te gaan. men komt daarbij dat men van mening is dat de winkelier verplicht is om wettelijk garantie te verstrekken gedurende de gemiddelde levensduur, dus moet de winkelier gedurende de gemiddelde levensduur voor alle schades en defecten opdraaien welke buiten de schuld om van de consument (omdat men dan garantie heeft) en zodoende zegt men dat een product gedurende de gemiddelde levensduur probleemloos mee dient te gaan (omdat gedurende die periode de winkelier garantie moet verstrekken), omdat de "wettelijke garantie" geldt gedurende de gemiddelde levensduur. fabeltjes dus.