Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 27-07-2012 09:48:20
Computers & Telefonie

Reparatie hp laptop

[quote=jobiejoba schreef op vrijdag 27 jul 2012, 08:55]last van een zonnesteek?
dixons geeft 3 jaar garantie.........!

dixons geeft dezelfde garantieperiode als die van de fabrikanten. voor hp is dat één jaar.

de regel:

[quote]non-conformiteit
natuurlijk kan het voorkomen dat de levensduur van een product niet geheel voldoet aan de verwachtingen, zelfs nadat de garantietermijn verlopen is. de periode waarin je mag verwachten dat er probleemloos met het product kan werken, wordt aangeduid als de gemiddelde gebruiksduur.
staat op de site, vanwege dwang van de consumentenorganisaties. iedere webwinkel die een dergelijke regel niet op de site heeft staan, wordt door die gasten aangeklaagd dat zij zich niet aan de garantieregels houden.
die onzin van de gemiddelde levensduur komt echt alleen van die consumentenorganisaties en heeft totaal niets met de wetgeving te maken.

lees ook de rest eens:

[quote]
voor de geleverde producten geldt een garantie, zoals deze door de producenten op haar producten wordt vastgesteld. de afgegeven garantie doet niets af aan de wettelijke rechten die je hebt.
uitzonderingen op garantie van de producent kunnen worden gemaakt indien de slijtage als normaal kan worden beschouwd.

[...]

dixons hanteert voor de volgende producten de volgende gemiddelde gebruiksduur:

[...]

binnen deze termijn heb je recht op een keuze tussen kosteloos herstel of omruil, echter hangen hier wel een aantal voorwaarden aan.
na de fabrieksgarantie, maar binnen de gemiddelde gebruiksduur moet je aantonen dat er op een normale manier van het apparaat gebruik is gemaakt.
na het 2e jaar binnen de gemiddelde gebruiksduur kan het, in bijzonder gevallen redelijk zijn dat je een bijdrage levert aan de reparatiekosten.
wanneer herstel goedkoper is, is het redelijk en toegestaan dat wij de keuze van omruil afwijzen en voor reparatie gaan.

[...]

dixons kan je de volgende bijdrage in rekening brengen (percentage van de totale reparatiekosten), dit geld niet voor apple producten:

[...]

na het 2e jaar komt daar nog bij:
- aan te tonen dat de afgeleverde zaak reeds ten tijde van de aflevering niet aan de overeenkomst beantwoordde.