Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tonjakassa
tonjakassa - 27-07-2012 15:20:57
Huishouden & Energie

Hoge stookkosten blokverwarming ista

@trimzwemster

het maakt in principe niet uit welke firma het is. ik "zit" bij wms

de prijs van een eeheid variabele kosten wordt voornamelijk bepaalt door de totale energie kosten en de totale verbruikte eenheden in het complex.

als voorbeeld even kort de informatie op mijn wms factuur 2011:
variabel verbruik cv
totaal verbruikte eenheden: 1.341.377 - het betreft hier 410 appartementen
totale energie kosten: € 218.872,63
hetgeen resulteerde in een eenheden prijs van € 0,16317

in uw geval zou het, naar mijn mening, zo kunnen zijn dat
of de energiekosten absurd omhooggegaan zijn
of gelijke energiekosten en een halvering van het aantal tverbruikte eenheden

als de totale energiekosten door uw administrateur niet goed doorgegeven zijn aan ista of......ista heeft e.e.a. verkeerd ingevoerd, dan kunnen er vreemde dingen ontstaan.

vroeger "zaten" wij ook bij ista. ik heb mij destijds beziggehouden met de stookkosten berekening. wij hadden toen nog "verdampings metertjes"
de verbruiken werden door een monteur opgenomen en vervolgens door ista "verwerkt" ik kan u zeggen....dit was een "amusante" periode.
maar dit terzijde.

ik zou bij ista, of via uw administrateur, maar eens een uitvoerige berekening opvragen. mijn vraag zou zijn: middels welke cijfers zijn jullie aan die ruim 36ct per eenheid gekomen.

het is 10 jaar geleden dat ik met ista "gesproken" heb, dus wellicht werken er inmiddels andere figuren.....ik herinner mij dat ze geen extra informatie wilden geven. pas nadat de administrateur toestemming had gegeven werden zij iets toeschietelijker.

succes