Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 28-07-2012 14:36:04
Computers & Telefonie

Reparatie hp laptop

[quote=zoekster schreef op zaterdag 28 jul 2012, 12:14]@ikbenik, ik heb mijn uitleg gegeven van de wet over non-conformiteit en ik hoop dat iemand er wat mee kan. het is natuurlijk een globale uitleg. ik zou op jouw posts weer heel veel kunnen zeggen en kunnen uitleggen, maar geen zin meer in.
iedereen heeft het over een gemiddelde of verwachte levensduur, terwijl de wetgeving die zaken niet kent.
dat voor een computer een economische levensduur geldt van drie jaar, klopt. maar gedurende die periode is de verkopende partij niet verplicht om voor ieder gebrek op te draaien.
en conformiteit betekent: volgens de overeenkomst. en de overeenkomst is een juridische overeenkomst tussen koper en verkoper. dus zijn daarbij de mededelingen van koper voor de koop, uitspraken van verkopende partij en fabrikant bindend en van toepassing.
dat geneuzel van verwachte levensduur komt echt alleen van consumentenorganisaties en heeft totaal niets met de wetgeving te maken.
als een consumentenorganisatie of een jurist aangeeft dat een computer drie jaar probleemloos mee dient te gaan, is dat niet van toepassing, omdat die namelijk niet behoren tot de verkopende partij, fabrikant of koper. simpel zat.
een jurist kan wel toetsen of een product volgens de koopovereenkomst zelf is, maar kan zelf geen eigen mening geven omtrent de levensduur van een product. zelfs een rechter heeft die bevoegdheid niet. ook de overheid heeft die bevoegdheid niet. de enige bevoegdheid die van de regels mag en kan afwijken is toch de wetgever die door middel van nieuwe wetgeving de regels kan aanpassen. dan nog moeten die wetsvoorstellen door de tweede kamer en eerste kamer worden goedgekeurd en dient de wetsvoorstel in de staatscourant worden gepubliceerd.
alle regels omtrent wetgeving staan opgetekend in de wetboeken.

consuwijzer is inderdaad een overheidsorgaan, maar de overheid zelf bepaald nog niet de regels, dat doet de wetgever. en consuwijzer maakt geen deel uit van de wetgever en heeft niet de bevoegdheid om zelf regels te verzinnen.

de directeur van de consumentenautoriteit is daar zelf ook over de schreef gegaan door aan te geven dat bellen met een willekeurige telefoontoestel in de regel onder normaal gebruik valt. en de consumentenautoriteit is eigenaar van consuwijzer. de consumentenautoriteit dient toe te zien dat de regels van de wetboeken worden gevolgd, maar kan niet zelf een mening uiten en zeker niet zelf regels bedenken.
als ik de uitspraken en meningen van de consumentenautoriteit en de consumentenbond naast elkaar leg, komen daar meer overeenkomsten voor dan verschillen. de meeste meningen van de consumentenautoriteit is gebaseerd op uitspraken van de consumentenbond. dat is een feit.




[quote=zoekster schreef op zaterdag 28 jul 2012, 12:14]al was het maar omdat je begint te kwekken over notebooks die 5 jaar mee moeten kunnen waar ik het nooit over heb gehad en dat je een stuk van mijn post afdoet met 'onzin' zonder verdere argumentatie.

dat is een bewering die de consumentenbond doet.
zij geven aan dat een notebook vijf jaar probleemloos mee dient te gaan.