Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

czar
czar - 28-07-2012 22:07:14
Auto & Vervoer

Microvezeldoek veilig voor autolak?

[quote=tenormin schreef op zaterdag 28 jul 2012, 21:26]@czar, microvezeldoekjes geven hooguit micro-krasjes, hoe "leuk" kun je het maken.


ik zal m'n best doen, maar of ik het leuker kan maken?
in huis zijn die dingen ideaal, vooral voor de ramen.
die hebben een hardheid (glas = 7) waar die doekjes geen krasjes op kunnen maken. immers je kunt met een hard materiaal alleen krassen op een materiaal dat zachter is. neem de diamanten ring van je vrouw, daarmee kun je overal in krassen, zeker ook de auto van je buurman en ook het glas in je ramen. lukt dat nu niet, dan is de diamant waarschijnlijk toch niet echt.
leuk genoeg?

ts vraagt of een microvezel-doekje veilig is. dat is het.
er zit wel een slijpende werking in, maar die is micro. kleine veranderingen aan het oppervlak van de lak van je auto heb je altijd. al was het maar de invloed van uv-licht (enorme invloed overigens). miniscule krasjes hebben daar weinig invloed op zolang die krasjes maar een stuk ondieper zijn dan de laklaag dik is.