Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 29-07-2012 21:47:15
Auto & Vervoer

Accu opladen

Tenormin schreef op zondag 29 jul 2012, 17:50: startkabels met dikke koperen kern. begin met pluspool van de helpende auto, daarna die van te helpen auto. gebruik rode kabel. dezelfde volgorde voor de zwarte kabel die u op de min pool of het motorblok (aarde maken) aansluit. laat motor helpende auto 5 min. lopen, liefst met verhoogd toerental door de auto in zijn vrij te zetten en toerental met het gaspedaal omhoog te brengen. start de auto met de lege accu en laat hulpauto minimaal 5 min. de lege accu laden. zet bij beide auto's de achterruit verwarming en de blower aan voordat u de startkabels verwijdert, zo voorkomt u beschadiging elektronica in de auto. het loshalen van de kabels gebeurt in exact omgekeerde volgorde van het aansluiten. daan achterruitverwarming en blower weer uit.

bron: anwb

sterk antwoord dat al gegeven werd bij zijn vorige vraag over het http://kassa.vara.nl/vraag-beantwoord/vraag/vadetail/aansluiten-startkabels/?vhash=c749c73j&chash=5d5dde9b6899d014f7993f33dee28600">aansluiten van startkabels om een auto te starten.

nu wil hij de accu bijladen en daarvoor ga je gewoon een stuk rijden. rijd je zo weinig dat je accu steeds leeg loopt dan kan een acculader uitkomst bieden.