Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-07-2012 14:41:27
Voeding & Gezondheid

Lichte maagzuur

Hallo tonny1946,

ik heb me er niet om verbaasd dat ik in mijn natuurgeneeskundige praktjk steeds meer mensen met maagzuurproblemen zag. belangrijkste is het vinden van de oorzaken:
1) maagklep die niet goed meer sluit
2) koffie
3) zware voedselcombinaties, zoals vet + eiwitten + koolhydraten, of alcohol + kaas
4) teveel eten, waardoor de maag onder grote druk komt te staan
5) teveel zoetigheid
6) teveel alcohol
7) bepaalde medicijnen, b.v. pijnstillers.
al deze factoren zijn sterk zuurvormend in het lichaam, en daar doet de maag dan nog een schep bovenop door z'n maagzuur erbij te mengen. dus elimineer eerst de boosdoener(s), b.v. uit bovenstaande lijst. natuurlijk niet de medicatie, dat moet met de arts worden overlegd.
de allerbeste remedie om maagzuur, door wat dan ook veroorzaakt, weg te krijgen, is het slikken van een theelepel natrium bicarbonaat, in lauw water opgelost. dat doe je op het moment dat je last voelt van de maag.
slik je medicijnen, dan neem je de nabic elke dag nuchter in, d.w.z. direct als je uit bed stapt en dan een half uur later pas gaan ontbijten (niet eerder!), en 's-avonds 3 uur nadat de laatste hap naar binnen is gegaan. ben je gewend om altijd wat te eten, ook na het avondeten nog, dan heeft nabic weinig zin en vindt de maag het niet lekker om met een tegenwerkende kracht te moeten omgaan (maagzuur tegenover het sterk basische effect van de nabic).

sterk zuurvormende medicijnen, zoals pijnstillers, kunnen het beste gegeten worden met havermout. de slijmstoffen in de havermout zorgen voor een goed filmlaagje, die zich over de wanden van het maagdarmstelsel uitbreidt en beschermt zo tegen het chemische zuur. ga dat dan ook niet nog extra versterken door zoetigheid te nemen, of cola (koolzuur), want da wordt een prachtkans om maagzweren te creƫren! hou het puur en alleen bij zoveel mogelijk basisch voedsel, zoals rauwe aardappel(sap) en komkommer(sap), en drinken, zoals de nabic.
natrium bicarbonaat kan je bij de toko voor een hele lage prijs kopen en heet daar meestal baking soda (is niet hetzelfde als soda!!!!!) of bakzout.
veel succes!