Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 30-07-2012 22:35:06
Voeding & Gezondheid

Voetschimmel

Er is eigenlijk niets wat je bij de drogisterij kan kopen tegen voetschimmel (tenminste, niets wat werkt..). wel is er een poeder die je in je schoenen strooit om de schimmel te doden, ik heb zelf canesten strooipoeder.

een middel wat wel werkt is azijn (tenminste, als je het niet al onder je nagels hebt zitten..). neem regelmatig een voetenbad met soda (soda=een natrium verbinding, een soort zout dus, en van zout weten we allemaal dat werkelijk niets er in kan leven), maak je nagels schoon en verwijder eelt (heb je een borsteltje voor) en doe er dan gewone azijn bij. duurt wel lang voordat het weg is, en nog veel langer voor je nagels..

de huisarts zal je wel daktarin creme geven maar niet die medicijnen tegen de schimmelnagels ( dat lukt alleen met flucanazol) aangezien dit je leverfuncties 6 weken (= kuur) ernstig verstoort en je hele nare bijwerkingen krijgt (waanbeelden, smaakverlies, geheugenverlies (leuk hoor, dan weet je een beetje hoe het is om alzheimer te hebben..), galblaasjes, verschrikkelijke jeuk, enorme vuurrode plekken over je hele lichaam inclusief je hoofdhuid en gezicht, migraine-achtige hoofdpijn die alleen weggaat als je een uurtje je ogen dicht doet. helaas spreek ik uit ervaring. de enige reden waarom je het zou kunnen krijgen is als je die schimmel (candida) ook in je lichaam hebt zitten, je kan daar enorm moe van worden. je hebt dan doorgaans al heel lang een licht verhoogde ontstekingswaarde in je bloed waar je maar niet vanaf komt. candida heeft nagenoeg iedereen wel op zijn/haar lichaam, een gezond mens kan deze schimmel makkelijk de baas. mensen met een verlaagde weerstand kunnen er last van krijgen, dat zie je dan terug in 'kalknagels' of een witte waas op je tong (daar is een vrij onschuldig (in vergelijking met flucanazol...) middel voor: daktarin gel, ook alleen via de huisarts).

gebruik je sokken, was ze dan binnenstebuiten met soda (tsja, is ook een goedkoop wasmiddel, zeer geschikt voor witte was. wordt tegenwoordig verkocht onder de naam 'vanish' maar is ook voor .85 ct per kilozak te koop bij de super) op 90 graden en neem elke dag schone sokken. je wilt natuurlijk niet jezelf telkens weer besmetten als je deze maatregelen neemt..

schoenen, vooral leren schoenen moeten minstens één dag volledig kunnen uitwasemen, je voeten produceren op een dag zo een borrelglaasje vocht. zo houd je leren schoenen tevens 25 jaar goed. schimmels zijn altijd dol op warme vochtige plekjes.