Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-08-2012 12:00:22
Voeding & Gezondheid

Voetschimmel

Beste argusvlinder
mijn partner heeft al een jaar of drie voetschimmel tussen zijn tenen. is overigens dezelfde schimmel als bij kalknagels. de huisarts en huidarts die hij consulteerde gaven steeds nieuwe produkten tot een mini-zalfje van 76 euro. maar niks hielp, bij sommige was het zelfs dat je dacht dat het de voetschimmel bevorderde.
ik heb lang gelden een pedicurecursus gedaan. de docent zei dat kalknagels goed te behandelen waren met jodium of sterilon. (sterilon prefereer ik omdat het kleurloos is.)
zelfde schimmel zelfde behandeling.

omdat niets hielp is mijn partner op mijn advies toen sterilon gaan gebruiken, afwisselend met daktarinpoeder. 's morgens daktarin want is een droog poeder, 's avonds de sterilon.
de schimmel is nog niet weg -dat kan jaren duren- maar is wel tot twee plekken teruggebracht. voorheen zat het tussen alle tenen.
mijn advies:
gebruik sterilon afgewisseld met daktarin
schoenen elke dag wisselen- ze hebben 24 uur nodig om te drogen. strooi elke keer wanneer je je schoenen aandoet even wat daktarin erin. in elk paar schoenen want ook daarin zit de schimmel.
alleen 's avonds voeten wassen en goed nadrogen met keukenpapier. voeten kunnen dan een nacht drogen. kousen/sokken wassen boven 60 gr. schimmel gaat dan dood en kan jou niet opnieuw infecteren via je kousen/sokken.
loop in huis op kousevoeten of blote voeten.
nb houd je voeten droog! schimmels zijn dol op vocht, vermijd dus dat je voeten vochtig zijn/blijven

je moet wel een volhouder zijn, want die schimmel is hardnekkig. en deze procedure moet je lang volhouden vooral als het zo vergevorderd is als je beschrijft.

groet