Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

be
bedadviseur - 01-08-2012 12:19:10
Huishouden & Energie

Waterbed

Beste ketelbinkie3

een waterbed verandert uw houding door de drukverdeling. uw (zwaardere) bekken zakt meer naar beneden en uw (lichtere) voeten gaan omhoog.
door de drukverdeling is een waterbed ongeschikt.

drukverdeling is trouwens niet zo'n goed idee. het gaat er om dat u zowel in zijligging als rugligging over uw gehele lichaam de juiste ondersteuning dient te krijgen. en dat nu doet een waterbed niet. het is net een hangmat.
in het begin als u op de rug gaat liggen voelt een waterbed lekker zacht aan; het voegt goed uit, maar het doorzakken blijft met alle gevolgen van dien.

bovendien kunt u in de zijligging niet uw bredere schouders kwijt omdat het vinyl van de waterzak strak gaat staan, omdat u erop ligt. u kunt dus slecht op uw zij liggen en uw kussen zou eigenlijk behoorlijk dik moeten zijn. bijgevolg gaat u in rugligging komen en dan is het kussen om u goed op uw zij te laten liggen weer te dik. precies zoals u schrijft bestaat er dan voor u geen goed kussen.

naar een huisarts gaan helpt niet, want die kan de werking van een waterbed (drukverdelen en dus doorzakken) niet veranderen.
een waterbeddenspecialist kan ook niets uitrichten.
een kussen met nekrol helpt ook niet.
ander water blijft inzakken.

geen kussen onder je hoofd betekent alleen in rugligging blijven, maar de mens moet tussen de 30 en 40 keer per nacht draaien/van houding veranderen. in zijlig heb je wel een kussen nodig.

er is maar 1 goede remedie: waterbed eruit!
en dan met behulp van een spierspanningsmeting een bij u passend bed vinden.