Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tijger1
tijger1 - 01-08-2012 19:12:39
Geldzaken & Recht

Belasting over lening kleinkind

Vladja 15.00 en marcel 14.42

ik blijf niet citeren uit fiscalert. u bent beiden abuis. op een onderhandse lening voor de aankoop etc van een woning is de 6% regel van de belastingdienst niet van toepassing.
kortgeleden nog zo`n geval geregeld en besproken met de belastingdienst. er mag maximaal 25% bovenop de marktconforme rente in rekening gebracht worden. voor de volledigheid: ts mag zelfs 1,5% afsluitprovisie aan het kleinkind in rekening brengen, die dat dan weer af kan trekken als kosten lening eigen woning. als ts dat wil, kan dat weer teruggegeven worden. dit alles hoeft niet in de vorm van een hypotheek, maar mag simpel in een overeenkomst van geldlening eigen woning.

als de rente nu voor bijvoorbeeld een aflossingsvrije tophypotheek zonder nhg voor 10 jaar vast 6% bedraagt, mag dus 7,5% in rekening gebracht worden.

als ts verstandig is, doet zij/hij dat, daar varen ze allebei wel bij.

tijger1