Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 01-08-2012 19:26:43
Voeding & Gezondheid

Voetschimmel

Hallo argusvlinder,

kan je door het bos de bomen nog zien? heel veel suggesties zijn aangereikt, maar ik heb nog niets gelezen over de werkelijke oorzaak van de schimmel, maakt niet uit welke, maar in de meeste gevallen gaat het om een candida soort. je kunt alléén maar schimmelklachten krijgen als je bloed te zoet is! m.a.w.: het komt bijna uitsluitend voor bij mensen die zich tegoed doen aan zoet eten en drinken. alcohol smaakt weliswaar niet altijd zoet, maar is een afvalproduct van suiker en dat vindt candida ook heel lekker.
dus ook hier weer: éérst oorzaken weghalen, dan pas kunnen andere therapieën effect krijgen/hebben, anders komt het gegarandeerd weer terug.
candida zorgt voor een overbelasting van het hele maagdarmsysteem, en ook de lever zit er vol mee. als dan de normale weerstand erdoor verlaagt, wordt het bloed te zoet, gaat de spijsvertering niet naar wens en komen er allerlei klachten naar voren als gevolg van schimmelgroei.

kalknagels is inderdaad niets anders dan candida die zich door het nagelbed heen heeft verspreid in de nagel. weinig mensen kunnen die echt definitief weg krijgen met anti-schimmel middelen,en - zoals gelukkig iemand eerder opmerkte - die middelen zijn in hoge mate giftig voor de lever en het spijsverteringssysteem. bij langdurig gebruik is het middel dan nog erger dan de kwaal, wie zou zoiets nu wensen?
kalknagels kan je het beste behandelen met zuur (iemand zei al azijn). wat absoluut altijd werkt, is elke nacht een pleister op de nagel doen, wat gedoopt is in azijn, daar een plasticje overheen doen, zoals huishoudfolie (anders verdampt het te snel weg), goed dichtplakken en de volgende ochtend er af halen. dat elke avond, voor je naar bed gaat, blijven herhalen en bij kalknagels vraagt het wel vele maanden geduld van je. de nagel kan er zelfs helemaal af weken door dat zuur. niet erg, die groeit heel mooi weer als nieuw aan. is de nagel er af, dan alleen antischimmel crème insmeren en pleister er overheen doen tot de nagel in z'n geheel is teruggekeerd.

gewoon jezelf goed observeren en dan zie je dat er een samenhang is tussen zoetigheid eten/drinken en het opleven van schimmelinfecties.frappant is trouwens ook dat fervente kofiedrinkers dikwijls last hebben van schimmel tussen de tenen, vooral bij een consumptie van meer dan 6 koppen per dag. dus..... juist, oorzaak weghalen en niet meer dan 1 kop koffie per dag drinken, liefst helemaal niets meer wat koffie betreft.

laatste suggestie: elke avond de voeten in natrium bicarbonaat laten inweken, want in dit zout kan werkelijk geen enkele bacterie, schimmel, virus of andere ziekteverwekker leven. zelfs kankercellen gaan er door dood, terwijl het, zowel uitwendig als inwendig, zeer heilzaam is voor het schoonmaken en houden van alle organen.
als je deze adviezen serieus opvolgt, ben je in no time die schimmel kwijt.
veel succes gewenst!