Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerrit250 - 04-08-2012 16:21:50
Geldzaken & Recht

Dubbele (erf)belasting

[quote=ron530 schreef op zaterdag 4 aug 2012, 15:01]ik begrijp iets niet, de naheffing 2009 heeft niets van doen met het overlijden/erfenis van uw broer in 2010. dat u over de aanslag 2009 30% erfbelasting op eigen houtje inhoudt is voor de bd geen issue, uw broer leefde in 2009 nog en er was geen sprake van een erfenis.

men komt 2 jaar na het overlijden in feb. 2010 met de aanslagen over 2009. dit bedrag moet uit de (bescheiden) erfenis betaald worden en die 30% heb ik gewoon recht op anders betaal ik dit bedrag dubbel. dat interesseert de betreffende persoon (dame) bij de bd niet omdat zij niets met erfbelasting te maken heeft. ik heb nu een verzoek tot teruggaaf in s'hertogenbosch ingediend, maar het voorlopige antwoord is niet geruststellend. ik voel mij onheus bejegend en in de tang genomen. voorlopig komt het erop neer dat de bd mij dwingt dit bedrag dubbel te betalen. dat kan in een rechtstaat niet waar zijn. of leef ik hier in een bananenrepubliek?.