Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ge
gerrit250 - 04-08-2012 20:06:05
Geldzaken & Recht

Dubbele (erf)belasting

[quote=vladja schreef op zaterdag 4 aug 2012, 17:09]de afdeling erfbelasting opereert los van andere de afdelingen zoals inkomstenbelasting, toeslagen etc. dat klopt.

maar de belastingdienst gaat ervan uit dat een erfenis "met kennis en verstand van zaken" wordt afgehandeld. dat wil zeggen, dat er gekeken wordt of alle aangiftes gedaan zijn, t/m het overlijdensjaar en dat de definitieve aanslagen binnen zijn, zodat deze verwerkt kunnen worden. idem voor andere schulden en opbrengsten.

zijn die er nog niet, dan kan je uitstel aanvragen van indienen van de aangifte. die wordt zonder meer verleend, weet ik uit ervaring.

je kan als voorbeeld aanvoeren, dat - indien broer nog een flink bedrag aan belasting terug zou ontvangen na de aangifte - er hoogstwaarschijnlijk nog een naheffing achteraan gekomen zou zijn. gelijke monniken, gelijke kappen dus.

vladja



sorry, er ging iets mis met de vorige tekst.

beste vladja,

mijn broer zat wegens handicap in een zorginstelling en overleed daar ook.
ik moest 1 oktober 2010 de aangifte erfbelasting indienen. kreeg uiteindelijk uitstel tot 1 december 2010. ik had geen idee dat er nog aanslagen zouden (kunnen) komen. dat had de belastingdienst wel kunnen weten. zij komt daar echter ruim 2 jaar na overlijden mee. tot zolang had ik nooit uitstel voor de aangifte erfbelasting gekregen.

voor mij is de bd 1 organisatie. hoe dat intern verder zit is mijn zaak niet en heb ik geen enkele kijk op. de verschuldigde erfbelasting heb ik gewoon betaald op aanslag.

als ik weet dat ik de dubbele belasting terug krijg heb ik er vrede mee het eerst dan maar te betalen en weer terug te ontvangen. ik betaal altijd al mijn rekeningen inclusief mijn belastingen op tijd.. heb bij niemand schuld. dat men mij gaat dwingen dubbel te betalen, mede zonder begrip voor mijn uitleg vind ik voor een overheidsorgaan in nederland onbeschoft en onacceptabel.

wat kan ik nu nog ondernemen en wat kan ik doen als ik toch betaal en het dubbel betaalde bedrag niet terug krijg?