Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
mailman - 06-08-2012 11:07:26
Geldzaken & Recht

Entree heffen voor een braderie?

Ik vraag juist antwoorden hier, en er zijn verschillende mensen die me naar de gemeente verwijzen. daarom wilde ik antwoorden op dit forum proberen te vinden, maar ik merk dat veel mensen er verschillende standpunten op nahouden.

om een voorbeeld te geven: ''ja het mag, omdat de opbrengst naar goede doelen gaat''.

ik heb vaker meegemaakt dat gemeentes niet altijd eenduidige antwoorden hebben op vragen die in principe heel simpel zijn.



wat ik wil weten, zijn inderdaad onderbouwde meningen. wanneer daar het juiste antwoord uit voortvloeit, is dat meegenomen, toch? onder ''juist antwoord'' versta ik: een antwoord dat ''juridisch'' dichtgetimmerd is. dat kan dus betekenen dat er wel een wettelijke (of zo je wil ''juridische'') basis voor die entree is, of juist niet. het kan niet zo zijn dat in de ene gemeente entree geheven mag worden en in een andere gemeente niet. we kennen in nederland immers het beginsel van rechtsgelijkheid. dat houdt in dat een wettelijke regeling in een gemeente in zeeland dezelfde werking hoort te hebben dan in een gemeente in bijvoorbeeld groningen of limburg.

wel kan er in de apv enig verschil zitten. of ik het antwoord dan in die apv moet zoeken?