Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

herrdroetker
herrdroetker - 06-08-2012 13:39:13
Geldzaken & Recht

Entree heffen voor een braderie?

Lieber mailman,

grootvader hierboven, zit op het juiste spoor. zowel het organiseren van een evenement op de openbare weg als het heffen van entree daarvoor, is vergunningsplichtig. bij de aanvraag van de vergunning aan de gemeente moet de organisator aangeven hoe hij het evenement wil aanpakken. daar zit dus alles in, zoals het plaatsen van hekken, toiletten, afsteken van vuurwerk, alcohol schenken, ophangen van straatverlichting en slingers, muziek afspelen, verkopen van tweedehands spullen enzovoort. het heffen van entree bij een lopend evenement gebeurt dus met toestemming van de gemeente. de gemeente zal in ieder geval voorwaarden stellen zoals maatregelen voor veiligheid en toezicht en hij kan ook weigeren de vergunning af te geven of niet toestaan dat er antree geheven wordt.

boze buren kunnen vooraf in bezwaar gaan tegen het verlenen van een vergunning voor een evenement. daarvoor gelden wettelijke termijnen. dus zomaar even een straatfeest organiseren wanneer u zin krijgt, is er niet bij.

gesundheit!
herrdoktoroetker