Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-08-2012 14:02:41
Computers & Telefonie

Een paar simpele vragen voor wie het antwoord weet

Vuil/stof op de ventilator heeft relatief weinig te maken met de snelheid waarmee de computer werkt. bij veel stof zal de computer wel sneller warm worden, waarna de kans bestaat dat deze vanzelf uitgaat (dit is een thermische beveiliging)

u doet er verstandig aan om de computer te ontdoen van softwarezaken die u niet meer nodig heeft, uw harddisk op te ruimen, te scannen op viri én cookies weg te gooien. dit zijn zaken die op regelmatige basis moeten gebeuren.

om ongevraagde cookies te verwijderen, kunt u bijvoorbeeld ccleaner gebruiken (http://www.piriform.com/ccleaner">http://www.piriform.com/ccleaner).
als u geen virusscanner heeft, dan zijn er talloze anti virus pakketten gratis te downloaden.

om uw harddisk op te ruimen (defragmenteren) kunt u gebruik maken van de mogelijkheden van windows. waar dit zich bevindt is afhankelijk van de windows-versie die u gebruikt. omdat u aangeeft dat het een oudere computer is, gok ik op windows xp:
1. klik met de rechter muisknop op het pictogrammetje van de harddisk;
2. selecteer 'eigenschappen';
3. klik op 'extra';
4. klik op 'nu defragmenteren'.

selecteer vervolgens de schijf die u wilt defragmenteren en klik op defragmenteren.

als u dit nog nooit gedaan heeft, ga dan gerust een bak koffie zetten of ga het avondeten klaar maken, want dan duurt dit wel even!