Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-08-2012 23:37:46
Auto & Vervoer

Garage maakt auto kapot?

Van mijn seat tdi 1.9 is het vliegwiel ook stuk gegaan. dat gebeurt niet plotseling maar heel geleidelijk ontstaat er speling (door slijtage) tussen de twee massa's van het vliegwiel. hierdoor kan de centrering minder worden en dat heeft weer nadelige gevolgen voor de drukgroep. in mijn geval was de auto tot het laatste moment prima te rijden tot op een parkeerplaats. bij het wegrijden brak echter de diafragmaveer en was ontkoppelen plotseling onmogelijk geworden. de diafragmaveer was beschadigd door het slingeren van het versleten vliegwiel. vanaf dat moment was er geen meter meer mee te rijden.

het vliegwiel slijt volgens mij vooral door het rijden met relatief lage toeren, het nieuwe rijden, waarbij sterkere trillingen van de motor opgevangen dienen te worden. vervangen door een normaal vliegwiel met één massa is mogelijk en voordeliger, nu en in de toekomst.

te vervangen onderdelen (160.000km gelopen):
vliegwiel
drukgroep met bedieningsarm, as en druklager compleet
koppelingplaat
keerring van de krukas

ik denk dat het dubbele massa vliegwiel al in slechte staat verkeerde, omdat het niet eventjes tijdens een testrit versleten kan worden. een bedrag van €1000 lijkt mij zeker niet teveel gevraagd.