Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zoekster
zoekster - 07-08-2012 19:58:24
Elektronica & TV

Hoe wordt de prijs voor extra garantie op een apparaat berekend?

Een product moet deugdelijk zijn, dat wil zeggen dat een koper mag verwachten dat een product doet (die eigenschappen bezit) wat voor normaal gebruik nodig is. aan die eigenschappen hoefde de koper niet te twijfelen toen hij de overeenkomst aanging. bijvoorbeeld, een wasmachine moet wassen, spoelen, centrifugeren.

het product is niet volgens de koopovereenkomst als het prduct niet die eigenschappen bezit, (ondeugdelijk is), die de koper mocht verwachten

de verwachtingen van de eigenschappen van een product zijn gebaseerd op verschillende dingen.
-wat is het product.
-wat zijn de uitspraken van de verkoper en fabrikant over dat product,
-wat is het merk,
-wat is de prijs,
- is het product nieuw of tweedehands.
die bepalen tesamen de verwachtingen van de eigenschappen van het product, ook de te verwachte duur van die eigenschappen. dus hoe lang je deugdelijkheid van het product mocht verwachten, toen je de koopovereenkomst sloot.

daarom zul je de non-conformiteit van een overeenkomst altijd per product moeten vaststellen. een goedkope wasmachine zal minder lang meegaan dan een dure wasmachine. daarbij wordt de normale slijtage en de intensiteit en manier van gebruik van de koper ook nog meegewogen. en nog allerlei afspraken die tijdens de koop zijn gedaan.

dit zijn de rechten die een koper altijd heeft. onafhankelijk van de extra garanties van een verkoper.