Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-08-2012 11:19:06
Geldzaken & Recht

Boom inkorten en snoeien

Arnobratvic, zelf heb ik ook een magnoliaboom (valse tulpenboom) in de tuin en deze bezorgt ons een schaduw op het 2e terras. heerlijk als het te warm is en de zon fel schijnt.

toch is het zo dat de boom nogal wat "rommel'' levert gedurende de seizoenen buiten de winter. in de lente komen de omhulsels van de bloemen naar beneden, daarna de bloemen zelf. in de zomer gaat de boom meestal voor de 2e keer bloeien en herhaalt dat proces dus nogmaals. er zijn dan wel minder bloemen dan in de lente, maar toch.
dan krijg je in de herfst de bladeren en deze zijn bij ons vrij groot vergeleken met ''normale'' bomen.

dus als het jouw boom niet is en er dus niet voor gekozen hebt, kan je dit als ''rommel'' door het gehele jaar beschouwen en ben je dus niet een aparte natuurhater, denk ik.

de magnolia mag aan het eind van het seizoen gesnoeid worden, als de takken het blad verloren zijn.

sh472299, als ik u was zou ik gewoon de rommel opruimen en genieten van de groene kleuren en de bloesem van de boom.
u moet maar zo denken, ''overal is wel wat en als dit alles is wat ik als negatief beschouw dan leef ik nog plezierig en groene kleuren brengen mensen tot rust''.
ook zou ik het contact met de buren herstellen want een goede buur is beter dan een verre vriend.
als dit soort voorvallen al relaties verstoren.....?