Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-08-2012 12:04:06
Geldzaken & Recht

Boom inkorten en snoeien

Als je al jarenlang de overhangende takken hebt afgesnoeid en de buren hebben daar geen probleem mee, dan ben je naar mijn mening een zeurpiet als je daar niet tevreden mee bent. wees blij dat er mooie magnolia staat.
het lijkt wel of het aantal groenhaters tegenwoordig steeds groter wordt. bedenk dat groen in een tuin ook nog andere functies heeft dan alleen de sierwaarde, het werkt als stoffilter en zorgt voor zuurstofrijke lucht.
een magnolia is niet echt een boom maar meer een heester. daarvoor gelden andere afstandsnormen tot de erfgrens dan voor bomen.
magnolia's moeten meteen na de bloei gesnoeid worden en dat met deskundig gebeuren omdat anders zowel de bloei als de vorm verknald worden.
nodig de buren eens uit voor een gezellig kopje koffie en overleg samen. uit uw verhaal blijkt duidelijk dat ze best voor rede vatbaar zijn. misschien samen advies inwinnen over een goede snoeimethode. en als ze wat hulp nodig hebben is dat toch geen probleem, je buren helpen, zeker als dat ook in je eigen belang is, is toch heel normaal.
maar hou ook rekening met het belang van uw buren, u bent niet de enige belangrijke persoon op deze wereld!