Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 08-08-2012 20:45:26
Geldzaken & Recht

Boom inkorten en snoeien

Gezien de hoogte is het wel degelijk een boom. zowel volgens wettelijke bepalingen als wellicht volgens gemeentelijke verordeningen mag die boom daar niet staan. een boom van 10 m. hoogte snoeien is bepaald niet ongevaarlijk. wordt die boom gelijk met de schutting omhoog gesnoeid dan nog zullen bladeren etc. in buurmans tuin vallen. bovendien is het model dan verkracht.
het burgerlijk wetboek is geschreven om een oplossing te bieden als partijen er zelf niet uitkomen. welnu, met een klein beetje begrip snapt iedereen dat een boom van 10 meter hoog daar niet thuis hoort. ik verbaas me er steeds over waarom degenen die zich niet aan de wet houden zo in bescherming worden genomen in veel reacties. als je zo'n boom wil zet hem dan lekker midden in je tuin en zorg dat de buren er geen last van hebben. de veroorzaker van de overlast moet dat oplossen.
conclusie: boom moet door de buurman worden verwijderd.