Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 09-08-2012 12:47:21
Geldzaken & Recht

Boom inkorten en snoeien

Michellekeppen,

ljn: av0692, voorzieningenrechter rechtbank maastricht, 106255 / kg za 05-432

is gebaseerd op het rechtsartikel, dat je het recht hebt overhangende takken als buurman te verwijderen. in dit specifieke geval kan dat recht alleen vanaf het terrein van de boomeigenaar uitgeoefend te worden en die weigert mee te werken. ja, als je iemand belet zijn wettelijk recht uit te oefenen, moet je niet gek opkijken, dat de rechter dan oordeelt, dat jij dat werk dan maar moet uitvoeren.

ljn: bn9834, voorzieningenrechter rechtbank haarlem, 172312 / kg za 10-389

een huiseigenaar tegen de gemeente haarlem met diverse eisen over bomen/struiken op de erfgrens. een van de eisen is dat de gemeente de overhangende takken snoeit. tegen alle eisen wordt door de gemeente verweer gevoerd, behalve het snoeien. alle eisen, waar tegen verweer wordt gevoerd door de gemeente worden afgewezen. de eis, waartegen geen verweer wordt gevoerd (staat in het vonnis), wordt toegewezen. ja, wie zwijgt stemt toe, is een gezegde. zo gaat dat in het civiel recht. een duur foutje van de gemeente, waarop je onmogelijk een beroep kunt doen voor een andere zaak.

alleen naar een uitspraak/vonnis kijken, is onvoldoende.

vladja