Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-08-2012 13:45:30
Geldzaken & Recht

Automatisch donor?

Absoluut voorstander van het "ja, tenzij" principe. iedereen is dus donor, tenzij hij / zij zelf de moeite neemt om zich er tegen uit te spreken. iedereen is immers ook ontvanger van een donororgaan tenzij hij / zij zich er nadrukkelijk tegen uitspreekt.

iemand die niet eens de moeite wil doen om zich als tegenstander te laten registreren, die verspeelt daarmee m.i. ook de rechten om er tegen te zijn. wil je het niet? prima, is je goed recht. heb ik geen probleem mee. wel even een vinkje zetten of via een website je voorkeur doorgeven.

wat betreft de 'extra' administratie waar je het over hebt. die is er nu ook al. niets 'extra' dus.

wat mij betreft zouden ze dan ook mogen instellen dat wanneer er verschillende mensen een bepaald orgaan nodig hebben, de persoon die donor is dan hoger op de lijst komt dan de persoon die géén donor is. (en dan heb ik het niet over mensen die om medische redenen géén donor kunnen zijn).
daar zullen een hoop mensen het waarschijnlijk wel weer niet mee eens zijn, dat zijn dan waarschijnlijk weer de mensen die géén donor willen worden.....

absoluut tegen (en ik heb zelf wel de moeite genomen om me als donor in te schrijven). het druist in tegen meerdere facetten die onze maatschappij maakt tot wat ie is, bijvoorbeeld het recht om zelf over je eigen lichaam te beslissen, vrijheid van godsdienst en zo goed mogelijk zorg dragen voor ieder individu.