Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 12-08-2012 20:51:37
Computers & Telefonie

Hoe ip adres te blokkeren?

Nou heb ik ook 's in m'n router lopen kijken en mij lukt het inderdaad ook niet, zelfde probleem kan wel url's invoeren maar geen specifiek ip-adres (heb een sitecom router).

via de router kan je in een keer heel je netwerk beschermen (als het lukt tenminste), maar per pc/laptop is natuurlijk ook mogelijk. daarvoor kan je http://peerblock.com/">peerblock gebruiken. uw pc staat aan allerlei gevaren bloot. ongetwijfeld hebt u software geïnstalleerd om virussen, spyware en indringers tijdig te detecteren en te verwijderen of blokkeren maar scanners slaan vaak pas aan als de narigheid al op uw schijf staat en de firewall reageert bovendien niet op indringers via deuren die u zelf hebt opengezet, bijvoorbeeld voor p2p. peerblock biedt daarom extra veiligheid. dit programma gebruikt lijsten van ip-adressen die als schadelijk bekend staan en blokkeert deze. alhoewel niet moeilijk in gebruik raden we dit programma toch vooral aan voor gevorderde gebruikers. http://www.computeridee.nl/download/peerblock">bron

ik gebruik het programma peerblock zelf overigens niet dus weet of en hoe het werkt.

zoals gezegd, de betreffende ip-adressen zijn al geblokkeerd/uit de lucht gehaald. ook het plaatje waar het virus een update kan halen is verwijderd inmiddels, volgens http://webwereld.nl/analyse/111452/de-code-van-dorifel-nader-bekeken.html">webwereld althans. verder is http://www.surfright.nl/nl/support/dorifel-decrypter">hier een tool te downloaden om de schade te herstellen mocht je een slachtoffer zijn.