Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 15-08-2012 19:22:48
Computers & Telefonie

Hoe krijg ik een sterker wi-fi signaal?

Het kan van een aantal dingen afhangen:
- wat voor muren heb je; gewapend beton bijv. zal minder doorlaten dan gewoon beton
- wat voor huis heb je; heb je een grote villa waarin de afstand tussen meterkast en woonkamer tientallen meters zul je eerder problemen hebben als de afstand 5 meter is
- wat voor type router heb je. de ene router heeft meer vermogen dan de ander. ook het type verbinding (b/g/n) verschilt in vermogen.

ofwel: meerdere mogelijke oorzaken.

zelf heb ik onlangs vergelijkbare problemen gehad. door het programma inssider te installeren (ook als app verkrijgbaar) kun je kijken hoe de signaalsterkte van jou wifi router zich verhoudt tot andere signalen in de buurt. in mijn geval zat er een andere zeer sterke router op het zelfde kanaal als de mijne. door een ander kanaal te kiezen op je router waarop minder verstoring is kun je het probleem soms oplossen. bij mij werkte dit perfect.

mijn advies is dit eerst te proberen alvorens te gaan boren, verplaatsen of nieuw materiaal te gaan kopen.

succes ermee