Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Gr
Grunn1 - 16-08-2012 09:51:19
Auto & Vervoer

Electrice auto's

Google eens op "voordelen en nadelen elektrische auto" en je krijgt al veel antwoorden.
voor het milieu heeft een elektrische auto geen uitstoot dus schoon tijdens het gebruik echter is dit alleen zo indien de elektriciteit opgewekt wordt door zonnepanelen of wind turbines maar niet door kolencentrales. je verlegt dan dus de milieu vervuiling naar een ander. ook het maken en vernietigen van de gebruikte accu's is vele malen schadelijker voor het milieu dan de totale uitstoot van de levensduur van een benzine auto.
voor particulieren is het (nog) niet interessant genoeg om alleen elektrisch te rijden omdat de actie radius (150 tot 500 km) nog te beperkt is en de laad duur te lang, gemiddeld ongeveer 8 uur. gebruik je snel laadpunten dan gaat dit ten koste van het gebruik van de accu en zijn ze sneller aan vervanging toe en dus slecht voor het milieu. ook het gebruik van elektrische apparatuur in de auto verkort de actie radius enorm denk hierbij aan, airco, verlichting, autoradio en navigatie. oplaadpunten zijn er nog te weinig ongeveer 1500 in het hele land en dus bijvoorbeeld dagtochtjes zullen hoofdzakelijk richting een snel laadpunt moeten anders worden het meerdaagse tochten.