Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

kamphuysen
kamphuysen - 16-08-2012 20:05:58
Geldzaken & Recht

Entree heffen voor een braderie?

In de raadsbesluiten wordt meestal gesproken over openbare - al dan niet onder beperkingen - voor het publiek toegankelijke plaatsen. dat begrip is weer ruimer dan openbare weg (wegenwet) of weg (wvw). het omvat ook parken, plantsoenen en wegen/gebieden die niet onder het begrip openbare weg of voor het openbaar verkeer openstaande weg vallen. met de beperkingen wordt dan bedoeld dat voor de toegang entree kan worden geheven.

of een gemeente (tijdelijk) een openbare weg aan het verkeer kan ontrekken ten behoeve van een evenement is voor mij ook een open vraag. de wegenwet is hier m.i. ook niet voor bedoeld en alsdan is er sprake van misbruik of oneigenlijk gebruik van recht.

door het plaatsen van hekken en borden met de uitzondering voor vergunninghouders kom je er ook niet (wel een aardige kronkel) dat is weer strijdig met de aard en karakter van verkeersbesluiten en de babw.

door het simpel plaatsen van hekken t.b.v. een evenement wordt een weg niet ineens een niet voor het openbaar verkeer openstaande weg. door dan entree te gaan heffen is weer strijdig met wvw en de tolwet. als het tenminste alleen een afgesloten weg betreft, gaat het om een gebied dat meer omvat dan wegen, dan mag het weer wel.

kort en goed een openbare weg is openbaar, geld innen mag niet behoudens een apv, is een op maat toegesneden verordening. de noemer dat er geld door deze inning wordt opgehaaldd en wordt doorgesluisd naar een zgn niet te controleren ''goed doel' is volkomen onzin en een fabel en dus ook niet te controleren, en kan linea recta naar de prullenbak want houdt geen stand bij de bestuurs rechter.