Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hagaman
hagaman - 17-08-2012 11:47:42
Auto & Vervoer

Auto verzekering bij botsing stoplicht oranje

Hier word ik dus zo pissig over, mijn rijs instructeur dit, mijn overheid, dat mijn boekje zo, en mijn brein heb ik niet, ben een kippetje en het regent.

sorry hoor, maar ik maak dit echt dagelijks mee dat mensen hier in nederland als robot's leven en gedragen.

je mag sowieso wettelijk tot 2-3 seconden na geel door rijden in gevallen van nood. behalve dat als jij met 70 aankomt en het springt net op geel dan moet je niet plotseling gaan remmen, want een normale persoon ook met grote afstand achter je verwacht niet dat je met 70 plotseling gaat remmen, het is normaal om op geel bij hogere snelheden door te rijden. behalve als je een malloot bent of 90 jarige opa oma, in zo een uit elkaar vallende oma autootje rijdt. dan weet iedereen wel dat ze je moeten ontwijken :)))

mensen hou het verkeer niet op, en als je domme instructeur je heeft geleerd om met 70 km per uur 2 streepjes voor het stoplicht op geel te remmen :) dan is hij echt een waardeloze instructeur, geloof me je kan hem ervoor naar de rechter slepen. ik heb ook lessen gevolgd, en heb all jaren rijbewijs, rij elke dag auto naar mijn klanten, echt minimaal 2 uur per dag binnenstad in de auto, en mijn instructeur heeft me aangeleerd om vlot te rijden en geen verstoppingen veroorzaken, dus bij hogere snelheden op geel gewoon door rijden als het te laat is, dus 2 streepjes zoals jij zegt.

wat betreft de theoretische wettelijke regel, klopt bovenstaande reactie, dat de auto / bestuurder achter je hoort genoeg afstand te houden en in geval van aanrijding zal hij aansprakelijk zijn, alleen hier moet je weer je brein gebruiken, want ik kan me voorstellen dat je over aanspraak denk, maar ik zou eerst over verplettering denken, door een vrachtwagen die met 70km pu achter je aankomt rijden met all zijn 5-10 ton gewicht, dan is er niets van je meer over.

dus theorie ? ja zeker, leuk, maar werkelijkheid is anders, vlot netjes rijden niet voor opstoppingen en irritaties zorgen ? beter !
en als je het allemaal te veel en te zwaar vind ? oo arme jij, verhuis naar een boerderij en gebruik een fiets om naar de bakker te fietsen.