Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

herrdroetker
herrdroetker - 18-08-2012 22:35:23
Geldzaken & Recht

Consuwijzer

Lieber ikbenik,

inderdaad kunnen er alleen rechten worden ontleend aan de wet. de wet is echter een ingewikkeld netwerk van regels. http://www.consumentenautoriteit.nl/wetgeving">hier is een overzicht van de wetten waar consumenten mee te maken kunnen krijgen. het overzicht is echter niet volledig. bijvoorbeeld in de http://wetten.overheid.nl/bwbr0009950/geldigheidsdatum_#">telecommunicatiewet (die er niet bij staat) zijn de opzegtermijnen voor telefonieabonnementen en de status van het bel-me-niet register geregeld.

http://www.consuwijzer.nl/">consuwijzer geeft 'oppervlakkig' wegwijs voor het afschrikwekkende woud van regels. van mijn "levenswerk" http://herrdoktoroetker.angelfire.com/">de telefoongids gaan zo'n 15 van de 60 pagina's over de verwijzing naar en uitleg van wetgeving. daar heb ik het dan over het ene specifieke geval van een consument die door een telepiraat een dwangcontract is aangesmeerd. ik schat zo in dat voor "gemiddelde" consumentenkwesties minimaal 5 pagina's tekst nodig zijn voor een doorwrochte toets aan de wet. dat is wat veel voor een forum als dit.

het zit er niet anders op dan verwijzingen naar consuwijzer te moeten verdragen, vrees ik.

gesundheit!
herrdoktoroetker