Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-08-2012 21:09:14
Huishouden & Energie

Jankende hond van buren

Cathja schreef op woensdag 22 aug 2012, 19:31: sorry @ haarp,

maar buiten onze ervaring met de labrador, heb ik ook geen goed gevoel gehad bij het opsluiten van de dobermann pincer van een vroegere collega van mij! zij en haar vriend werkten fulltime, en ik blijf het echt ongehoord vinden om je dier dan een hele dag in een bench te stoppen.
hoe zouden mensen het vinden om een hele werkdag lang in een klein kamertje opgesloten te moeten zitten? de muren komen dan toch op je af?
mijn uitgangspunt is: neem asjeblieft geen hond als je allebei werkt, en aanvaard de consequenties als je een hond treft die moeilijk alleen kan zijn. ik ben het met je eens dat je honden bepaalde dingen aan kunt leren, maar er zijn nu eenmaal honden die hun leven lang problemen houden.
misschien is het probleem bij onze barro ontstaan omdat hij in een asiel is geboren? geen normale plek om geboren te worden voor een hond.
we hebben altijd wel een hele trouwe en lieve hond aan hem gehad, maar hij was helaas ook angstig voor allerlei geluiden. waarschijnlijk heeft hij, vóór onze tijd met hem, een traumatische ervaring opgedaan (?).


ik begrijp je standpunt, een hond houden heeft zijn verantwoordelijkheden. doch in onze huidige maatschappij zijn wij genoodzaakt beslissingen te nemen die vaak voor een dier zoals wij het voelen minder fijn zijn doch moeten wij deze nemen. met dit laatste bedoel ik niet het met opzet het traumatiseren van een dier door het op te sluiten zodat beide partners noodgedwongen moeten werken, hiervoor zijn oplossingen, denk aan de buurman die met de hond gaat wandelen etc. de luxe dat de partner vroeger thuis bleef is niet meer. onze kinderen worden ook steeds vroeger opgenomen buiten huis, weg van hun ouders.

deze topic gaat over de overlast welke hierdoor kan onstaan en discussieren hier voor een oplossing niet het moraal. er zijn mogelijkheden om je hond tegen vergoeding uit te laten en tevens naar een dagverblijf te brengen. dit laatste kwam ik vaker tegen toen ik bij de dieren ambulance werkte. doch je kunt niet in ieders portomonee kijken waardoor er andere oplossingen, in dit geval hulpmiddelen noodzakelijk zijn.