Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 22-08-2012 22:56:30
Geldzaken & Recht

Woningbouw verplicht overname laminaatvloer

http://www.huurgeschil.nl/index.php?page=opleveringwoning.php

de procedure bij ingebruikneming van het gehuurde >>
bij de aanvang van de huurovereenkomst vindt er vaak één gezamenlijke inspectie plaats, waarbij de verhuurder, de nieuwe (aspirant) huurder en vaak de vorige huurder zijn betrokken (als er zich zaken voor overname lenen). bij het einde vinden er vaak twee inspecties plaats: een voorinspectie te houden een redelijke tijd voor het einde van de huur (meestal naar aanleiding van de huuropzegging) en een eindinspectie bij het einde van de huur en het inleveren van de sleutels c.q. het tijdstip van de feitelijke levering/terbeschikkingstelling.

in de praktijk heeft zich een procedure ontwikkeld over de wijze waarop het gehuurde bij aanvang en bij het einde van de ene partij aan de andere partij ter beschikking wordt gesteld. bij huur van woonruimte zijn in de loop der jaren enige regels in de rechtspraak ontwikkeld inzake de opleveringsprocedure. voor bedrijfsruimte staan er in de roz-voorwaarden aanvullende regels die de wettelijke regels ter zake oplevering van gehuurde ruimte aanvullen.

op www.huurgeschil.nl vind je nog wel meer van toepassing zijnde artikelen.
zo is de het jaar 2003 belangrijk als ingangsdatum voor het huidige huurrecht.

de ervaringen die ikzelf heb meegemaakt zeggen dat het huis leeg, zoals het aanvaard is, moet worden opgeleverd. alleen het behang mocht blijven zitten.

als je als huurder iets overneemt ben jij als huurder verantwoordelijk voor dat wat je overgenomen hebt. dus als jouw opvolger je gemetselde muurtje niet wil moet je dat er zelf uithalen, ook al was het van je voorganger.

het laminaat zou ik niet zo moeilijk over doen, ook al sta je in je recht dat het er misschien uit moet. zeil kan link zijn. het is al eerder vermeld maar vloerbedekking kan asbest bevatten. zelfs al zou je het nu laten zitten ben je bij verlaten van de woning aansprakelijk voor het verwijderen. als het geplakt zit mag je dat niet zelf doen maar moet het door een gecertificeerd bedrijf gebeuren. prijzen vanaf 1000 euro.