Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 26-08-2012 12:12:55
Computers & Telefonie

Gerbuikerservaring powerline adapter

Heb er drie in gebruik. een oude alecto (14 mbps) voor een "oude" computer die ik in de kelder heb staan in combinatie met een 300 mbps set van aldi die ik gebruik voor de computer van mijn zoon die graag gamed en waarvoor een wifi verbinding te onbetrouwbaar is. onze tablets, smartphones en mini pc gebruiken wel de wifi verbinding.

een van de aldi adapters zit in het stopcontact bij het modem en is daarmee verbonden. de oude alecto maakt zonder probleem contact met zijn snelle aldi tegenhanger maar levert niet meer dan de 14 mbps wat in de kelder voldoende is voor relatief licht internet gebruik en bijvoorbeeld het luisteren naar internetradio bij het klussen. de adapter in de kelder zit op een oprol haspel met 5 meter snoer. toch is er meer dan voldoende snelheid.

de adapter bij zoonlief zit noodgedwongen op een verlengkabel van ongeveer 1,5 meter hetgeen wel enig verlies geeft maar nog steeds voldoende snelheid voor gamen levert.

als je een verlengsnoer moet gebruiken zorg dat dat het een voldoende dikke kabel is met dito kernen. hoe dikker de kern des te lager het verlies.

de adapters werken niet op blikseminslag beveiligde stekkerblokken.

gebruik adapters al enige jaren zonder (verbindings)problemen. van de alecto had ik er vier of vijf waarvan er een aantal al zijn gaan hemelen. heb thans nog twee werkende waarvan er een in de reserve ligt.