Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

no
nolus - 24-08-2012 18:11:51
Huishouden & Energie

Sta op stoel prominent

Vanmorgen ook bij prominent geweest, omdat de reclame aantrekkelijk is voor oudere mensen. wij zijn op zoek naar een sta-op stoel voor mijn moeder, die nauwelijks tot niet meer mobiel is. prominent is al bij mijn ouders thuis geweest. er is geen stoel uit de wagen gehaald, maar de 2 verkopers konden al wel precies aangeven welke stoel geschikt zou zijn voor beide ouders met een prijskaartje ver boven hun budget en advertentieprijzen. toen mijn vader ongeloofwaardig keek, moesten zij ook even bellen met 'de baas' en kon er direct 1000 euro korting per stoel gegeven worden. er was nog geen stoel uitgeprobeerd. mijn vader voelde zich toen behooriijk genomen, het voelde niet goed en hij zag er vanaf. hij was wel bang dat hij nog een keer door hen gebeld zou worden, want hij wilde er echt niets mee van doen hebben. had er een beetje angst voor. 2 mensen van bijna 80, die zich dan angstig voelen, is niet goed. vooral niet omdat prominent voornamelijk oudere mensen die niet meer zo mobiel zijn thuis bezoeken, dat moet vertrouwen geven. om ook zelf een beeld te krijgen van hoe het werkt bij prominent en met de gedachte als het goed zit er dan toch voor mijn moeder een stoel te kopen, omdat ze die echt nodig heeft, hebben we een bezoek gebracht aan een van de filialen. we zijn vriendelijk voorgelicht over de mogelijkheden, was niet altijd helemaal duidelijk, wat ook door de verkoper werd beaamd. toen de prijs aan de orde kwam, werd het anders. hij kwam met het gegeven dat een beetje stoel toch wel 5 tot 6000 euro zou kosten. toen hij naar ons budget vroeg, gaven wij aan dat mijn moeder er ongeveer 1500 euro voor uit wil geven. oh, dan kwamen we uit op een standaardstoel.
dat bevreemde ons, want een kennis heeft, samen met haar man die zich niet laat beduvelen, kort geleden een lugano met 1 motor gekocht voor 1300.
een oudere vrouw uit het verzorgingshuis van mijn ouders heeft kortgeleden ook een stoel gekocht, tijdens een huisbezoek, voor 3500 euro, waarbij zij leeftijdskorting kreeg. leek haar ook een aanbieding.
we hebben de verkoper gevraagd waarom de kaartjes achter de stoelen niet overeen komen met de werkelijkheid. achter een vancouver stoel staat een prijskaartje met een afbeelding van de vancouverstoel als sta-op stoel, met verschillende maten mogelijk voor de prijs vanaf 1295. als je vraagt wat je dan kunt krijgen voor die prijs, dan is het een gewone stoel, zonder motor of niets. dan vind ik het kaartje niet thuishoren in de rij met sta-op stoelen. de verkoper voelde zich door die opmerking aangevallen (?) en deed een stap terug, waarbij hij aangaf dat zijn baas het zo wilde. ik vroeg of hij achter de verkooppraktijken van zijn baas stond en of hij mijn reactie ook kon begrijoen, maar hij kon alleen uitbrengen, dit is wat mijn baas wil.
het is toch vreemd dat een senior verkoper niet meer kan uitbrengen en de verkooppraktijk niet kan verklaren, lijkt me een vraag die wel vaker gesteld wordt. ik ben wel benieuwd naar de persoon achter 'de baas'.

is het niet veel prettiger, vooral gezien de leeftijdscategorie van de klantenkring, om eerlijk te zijn en duidelijk de prijzen op de stoelen te prikken. ik krijg nu echt het gevoel dat prominent probeert de oudere mensen zoveel mogelijk onterecht geld uit de zak te kloppen. zij doen zich voor als lieve behulpzame leveranciers, voor wie geen probleem onoplosbaar is, zij komen zelfs bij u thuis, maar hebben een vervelende dubbele agenda. ik kan me het gevoel van mijn vader nu goed voorstellen, wij hebben ook geen prettig gevoel bij prominent.