Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 29-08-2012 01:43:47
Elektronica & TV

Rampzalige service van mediamarkt

[quote=jongeondernemer schreef op woensdag 29 aug 2012, 00:53]en alles klakkeloos aanneemt? u was de hoogleraar vergeten? wel de feiten goed checken voordat je oordeelt!
die was ik echt niet vergeten hoor.

jij schreef:

[quote]weet dat ik in mijn recht sta, want dit onderwerp is naar voren gekomen bij de rechtenstudie van mijn vriendin en daar werd duidelijk gezegd dat je een bepaalde levensduur mag verwachten en als dat niet het geval is, je de winkelier daar aansprakelijk voor kan stellen.
en die levensduur is twee jaar. opgegeven door lg.
punt.

er bestaat namelijk geen regel die bepaald dat bij normaal gebruik een product een x tijd probleemloos mee dient te gaan.

er is wel een regel die bepaald dat bij producten die normaal een langere levensduur hebben dan twee jaar, de koper ook bij de verkopende partij kan aankloppen als het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is of niet de eigenschappen bezit welke de koper op grond van de koopovereenkomst had mogen verwachten, met daarnaast de uitspraken van fabrikant en winkelier.

de europese richtlijn kent inderdaad een termijn van twee jaar. dat is de verjaringstermijn van de verkopende partij als het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is of niet de eigenschappen bezit welke de koper op grond van de koopovereenkomst had mogen verwachten, met daarnaast de uitspraken van fabrikant en winkelier.

dat noemt men ook wel "wettelijke garantie".
en als die hoogleraar een andere mening heeft, heeft die pech, want zo staat het bijna letterlijk in de nederlandse wetboeken, europese richtlijn en publicaties van de tweede kamer.