Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 29-08-2012 03:09:31
Elektronica & TV

Rampzalige service van mediamarkt

[quote=jongeondernemer schreef op woensdag 29 aug 2012, 01:43]wat zullen we er om wedden, dat ik wel degelijk een gratis reparatie of vervanging krijg?

ik wed niets.
maar je hebt er domweg geen recht op.

veel mensen denken dat "wettelijke garantie" totaal iets anders betekend.

degene die aangeven dat de consument gedurende de gemiddelde levensduur recht op kosteloze reparatie of vervanging heeft, denken dat de verkopende partij verplicht is om gedurende die periode garantie te verstrekken. immers, zeggen zij, heeft de consument gedurende die periode recht op "wettelijke garantie".
dat de consument recht op die "wettelijke garantie" heeft, klopt inderdaad.
alleen leggen zij de betekenis van "wettelijke garantie" totaal verkeerd uit.

"wettelijke garantie" betekent niet dat de verkopende partij wettelijk verplicht is om ook na de garantieperiode garantie te verstrekken en dat bij normaal gebruik de consument recht heeft op kosteloze reparatie of vervanging.
"wettelijke garantie" betekent dat de verkopende partij voor producten die normaal een langere levensduur bezit dan twee jaar, aansprakelijk is als het het product niet volgens de koopovereenkomst geleverd is of niet de eigenschappen bezit welke de koper op grond van de koopovereenkomst had mogen verwachten, met daarnaast de uitspraken van fabrikant en winkelier.

met andere woorden: "wettelijke garantie" is gewoon een andere benaming voor conformiteit. immers dient de zaak aan de overeenkomst te beantwoorden. en dat noemt men de wettelijke garantie. de koper krijgt de garantie dat het product volgens de koopovereenkomst dient te zijn.