Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tot15karakters
tot15karakters - 29-08-2012 16:38:23
Geldzaken & Recht

Vraag zelfstandige woning

Het enige probleem is het opsplitsen van een woning.
vele woningen na 1980 gebouwd hebben standaard een 2e toilet en sommige maakte na plaatsen dakkapel zelfs een 3e toilet boven.

je mag zoveel maken als je wilt, maar opsplitsen niet.
als je zo blijft wonen met slechts 1 toilet veranderde er niets dus onzin reden om illegaal gesplitste woning te legaliseren.

maar als je al enige tijd hier woonde en de gemeente niet eerder reageerde dus alle huurders stonden ingeschreven mag je er vanuit gaan dat het legaal was.

ik vermoed dat de gemeente hun controle taak niet goed hebben uitgevoerd dus de toiletten en huidige huurders moeten ze gedogen.
alleen als er een deel vrij komt mogen ze herindeling tot oude situatie eisen.

als ze jou weg willen hebben moeten ze een gelijkwaardige woning elders aanbieden en is die er dan wel?
gezien de hygiëne is het beter een eigen toilet te hebben, alleen in rusland wonen nog mensen zo op kamers met gemeenschappelijke toilet en keuken.

uw gemeente eerst vragen en niets accepteren en laat ze maar eens met bewijzen komen.
en vraag ook de andere huurders om een groep te vormen om te voorkomen dat de eigenaar deze tegen elkaar uit gaat spelen.
samen sta je sterker.