Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 03-09-2012 14:21:07
Computers & Telefonie

Slechte service media markt & apple

[quote=pickske schreef op maandag 3 sep 2012, 14:14]en is dit geen lariekoek. ik stel voor dat je ff langs gaat bij een media markt, een mycom of een bcc. wat je wil. en vraagt naar de regels omtrent garantie. zelf heb ik ook een half jaar in een winkel gewerkt uit dat rijtje. veel mensen die net voor de twee jaar terug komen en klagen dat het scharnier kapot is. helaas kunnen ze dan betalen voor hun reparatie.

meganisch, of mechanisch. je weet wat ik bedoel pik.


het is wel lariekoek.

er bestaat geen mechanische of electronische garantie en al helemaal geen verplichte garantie van twee jaar.

[quote=pickske schreef op maandag 3 sep 2012, 14:14] veel mensen die net voor de twee jaar terug komen en klagen dat het scharnier kapot is. helaas kunnen ze dan betalen voor hun reparatie.
klopt, omdat dan de garantie verstreken is.
vooral als de garantieperiode maar één jaar is. dan komen alle kosten voor rekening van de koper, behalve als de mededelingen die de fabrikant of winkelier op wat voor manier dan ook dat tegenspreken.
het komt wel vaker voor dat een fabrikant en winkelier één jaar garantie geven en in de media aangeven dat het betreffende product drie jaar probleemloos mee dient te gaan. dan alleen is die één jaar garantie te overrulen.
daar is die regel ook voor.

maar als de fabrikant en winkelier maar één jaar garantie verstrekken en dat ook zo in de koopovereenkomst vermelden en het product gaat na anderhalf jaar kapot en het product is volgens de koopovereenkomst geleverd en bezit de eigenschappen welke het volgens die koopovereenkomst had moeten bezitten, kan die koper hoog of laag springen, maar dan komen toch echt alle kosten voor zijn rekening.

zo is het en niet anders.