Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 03-09-2012 17:24:57
Geldzaken & Recht

Kosten sleutel kwijt duizenden euro's

Een normale verhuurder heeft gewoon een sleutelplan en kan sleutels bij bestellen waar nodig bij de leverancier. bij een grote woningstichting worden er wekelijks diverse sleutels bijbesteld.
veel woningverhuurders wisselen meteen de cilinders van leegkomende woningen om met die van een andere woning die ook toevallig vrij is gekomen of cilinders die nog op voorraad lagen. na het uitwisselen wordt de administratie weer even bijgewerkt en niets meer aan de hand, ook als er een sleutel kwijt is. als ze dus in jouw geval "jouw" cilinders uit zouden wisselen met de volgende woning die vrij komt, binnen of buiten het complex, kan jij nooit weten waar ze gebleven zijn en waar je dus zo naar binnen zou kunnen.
de enige redelijke kostenpost die ze je in rekening mogen brengen is het bijbestellen van een sleutel die bij "jouw" cilinders hoort.
mocht jij niet te goeder trouw zijn, dan zou je nog toegang kunnen verschaffen tot de gemeenschappelijke ruimtes. om daarom alle cilinders te vervangen voor alle bewoners op jouw kosten is buiten proportioneel. hoe vaak heb jij een nieuwe sleutel gekregen toen jij er woonde? precies, nooit en er is vast iemand eerder zijn sleutel kwijt geraakt.
vaak zijn gemeenschappelijke ruimtes afgesloten om inlopers buiten te houden, mensen die een slaapplekje zoeken of de boel bevuilen etc. iedere bewoner heeft nog een eigen voordeur en eigen verantwoordelijkheid deze af te sluiten. het is ook niet redelijk om te verwachten dat een oud-huurder terug zal komen om in te breken of iets dergelijks; een inbreker wil niet herkend worden en niet opvallen en de bewoners kennen een oud-huurder natuurlijk.
het klinkt mij een beetje of ze over jouw rug alle cillinders weer eens willen vervangen (misschien omdat ze er zelf eerder een rommeltje van hebben gemaakt) of dat helemaal niet van plan zijn en het geld ergens anders goed voor kunnen gebruiken. als ze blijven dreigen met enorme bedragen, of als je geld niet van hen terug krijgt, win dan verder advies in bij je eventuele rechtsbijstand, bureau rechtshulp of iets dergelijks. dan is het zo klaar want dit kan ook juridisch absoluut niet door de beugel.