Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ikbenik
ikbenik - 05-09-2012 02:00:37
Elektronica & TV

Hoe zit het met garantie?

[quote=hereistom schreef op woensdag 5 sep 2012, 00:23]in principe is het dus een achterlijke wet die niks voorstelt, ze kunnen beter een wet maken van gewoon 3 jaar verplichte garantie dan weet iedereen waar hij aan toe is en de fabrikanten weten dat dat ze een degelijk product moeten leveren die minstens 3 jaar mee gaat!


het is geen achterlijke wet.

en iedereen weet waar die aan toe is, alleen zijn de consumentenorganisaties het niet eens met de korte garantieperiodes.
daarom komen zij ook met die achterlijke levensduur tabellen met gemiddelde levensduren, die in de praktijk totaal niet uitvoerbaar zijn.

een gemiddelde levensduur zegt totaal niets.

laat ik dit zeggen: veel consumentenorganisaties hekelen dat voor de verschillende producten van dezelfde productgroep zoveel verschillende garantieperiodes, kwaliteit en levensduren zijn, dat zij dat willen vereenvoudigen met één getal. want voor één product geldt één jaar garantie en van een ander product van dezelfde productgroep geldt drie jaar garantie. bij de ene is de kwaliteit matig en de ander weer zeer goed.

ja, de garantieperiodes, de kwaliteit en duurzaamheid van de producten van een dezelfde productgroep verschillen. zelfs per merk en per type.
dat is logisch en dat is niet te vereenvoudigen tot één getal: een x jaar probleemloos gebruik bij normaal gebruik. kan nooit.
de wetgeving werkt daar ook totaal niet mee.

dat een product volgens een consumentenorganisatie bij normaal gebruik een x tijd probleemloos mee dient te gaan, zegt totaal niets of een product wel of niet conform de overeenkomst is. totaal niets.