Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marieke38 - 05-09-2012 12:05:00
Geldzaken & Recht

Kwijtschelding nhg

Ik zit ook met dringende vraag op dit onderwerp. ik ben verkeerd geinformeerd door mijn tussenpersoon. het volgende is namelijk aan de hand. situatie is verkoop van mijn woning (en die van mijn ex) als gevolg een relatiebreuk. mijn ex heeft een eigen bedrijf sinds 1,5 jaar dus dat hij de hypotheek niet zou kunnen dragen was al duidelijk. voor mij zou het er om gaan hangen was mij eerder verteld. voorafgaand aan het tekenen van de koopovereenkomst (waarin een ontbindende voorwaarde was opgenomen voor de bank) nogmaals naar mijn tussenpersoon gegaan die aangaf dat zij zou gaan toetsen of ik de hypotheek zou kunnen krijgen op mijn naam en de uitslag hiervan vervolgens naar de bank zou worden gestuurd zodat zij afhankelijk van het antwoord de koop alsnog zouden kunnen ontbinden (naast de voorwaarde dat de woning getaxeerd zou worden en ook op basis daarvan evt. kon worden ontbonden).
ik en mijn ex hebben de koopovereenkomst getekend, ben gisteren naar mijn tussenpersoon geweest (andere medewerker) en die gaf mij ineens aan dat de bank helemaal niet geinteresseerd is of ik aan de voorwaarde voor het alleen dragen van de hypotheek voldoe. zij kijken alleen naar de taxatiewaarde. koopovereenkomst is inmiddels getekend en wat blijkt nu..... ik kan de hypotheek alleen dragen. kans dat nhg na levering gaat kwijtschelden is dus minimaal! nu vroeg ik mij af of er geen mogelijkheden zijn om mijn inkomen lager te laten zijn tegen de tijd dat wordt geleverd (levering is pas mei 2013) door bv parttime te gaan werken. hoe wordt door nhg tegen die tijd getoetst of je de hypotheek alleen kan dragen?

graag advies in deze......