Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hereistom
hereistom - 05-09-2012 21:32:19
Geldzaken & Recht

Verkiezingsverlakkerij……

[quote=jorisw schreef op woensdag 5 sep 2012, 09:23][quote=hereistom schreef op dinsdag 4 sep 2012, 19:39]
de enige partij die nog wel op komt voor de lage en midden inkomens is de sp!


op korte termijn klopt dat maar als je iets verder kijkt dan de lengte van je neus dan rammelt dat aan alle kanten. simpel voorbeeld: in de plannen van de sp krijgt iedereen die meer 45000 euro/jaar verdient te maken met hogere lasten (of je dat terecht vindt of niet maakt even niet uit in dit geval). de gevolgen daarvan zijn dat de sp dus geld onttrekt uit de echte economie. de gevolgen laten zich raden. op vaste lasten en langlopende verplichtingen valt niets te besparen, dus wordt er bespaard op de dagelijkse uitgaven. de gevolgen zijn simpel: winkels en horeca draaien minder omzet met als gevolg dat juist de mensen waar de sp voor claimt op te komen er uiteindelijk de meeste last van krijgen. het is immers geen ramp door wat minder vaak op een terras of in een restaurant te zitten, maar het is wel uitermate vervelend voor het personeel dat hun baan verliest als gevolg van minder klandizie.

en dit is maar 1 voorbeeld. vergelijkbare dingen kan je ook vrij simpel beredeneren voor allerlei ander werk (schilders, onderhoudspersoneel, etc).

jij stemt zeker vvd anders kraam je niet deze onzin uit!
de hogere inkomens en vermogens hebben veel meer te besteden, maar geven minder uit omdat die graag oppotten.
juist de lagere inkomens laten het geld rollen en steunen dus de economie, dus jou bewering gaat niet op!
de sp is nog de enige partij van belang die opkomt voor de zwakkere in de sameleving!

[quote=jorisw schreef op woensdag 5 sep 2012, 09:26]80.000 euro is gewoon een echtpaar die bijvoorbeeld leraar of verpleegkundige zijn. dat zijn dus inderdaad de middengroepen.
en deze bewering klopt ook niet, er zijn volgens mij geen normale verpleegkundigen of leraren die 40.000 verdienen!