Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 06-09-2012 16:45:15
Geldzaken & Recht

Officiêle waarschuwing wel/niet terecht?

Als vriendin de waarschuwing onterecht vindt (waar of niet), dan moet zij daartegen schriftelijk verweer voeren. in het personeelsdossier van een ambtenaar is dit zo'n waarschuwing zwaar wegend voor het verder verloop van haar loopbaan als ambtenaar. die blijft haar achtervolgen, anders dan in het bedrijfsleven, waar zo'n waarschuwing niet meeverhuisd naar een ander bedrijf. in de brief moet ze eisen, dat haar weerwoord eveneens wordt opgenomen in het personeelsdossier.

en dat later controleren, want je hebt inzagerecht in je personeelsdossier.

omdat de afspraak met de leidinggevende over deze waarschuwing gaat, moet het protest voor die datum ingediend worden. tevens mag zij bij dat gesprek een vertegenwoordiger van haar kant meenemen, iemand van de bond of zo.

maar altijd iemand meenemen!!!!!! zodat ze daar niet in haar uppie tegenover de leidinggevende zit, die waarschijnlijk wel een tweede persoon meeneemt (van personeelszaken?) om getuige te zijn. als ze niemand van de bond kan vinden, dan is een andere optie iemand van de ondernemingsraad mee te vragen. die hoeft niet namens haar weerwoord te voeren (dat zullen ze ook weigeren), maar als getuige alleen aanwezig te zijn.

tegenpartij moet dan op zijn woorden letten, moet haar uit laten praten en het risico wordt een heel stuk minder dat de twee zwaargewichten aan de andere kant van de tafel haar in haar uppie in een hoek kunnen manoeuvreren / manipuleren.

arbeidsovereenkomsten voor ambtenaren lopen volgens het ambtenarenrecht (straffen, waarschuwingen, aantekeningen) en dat is anders dan een arbeidsovereenkomst in het bedrijfsleven.

vladja