Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Em
Emmap - 07-09-2012 15:24:11
Geldzaken & Recht

Btw tariefbelastingteruggave theaterkaartjes

Enige uitleg gevonden op website van een ander theater, hanzehof in zutphen:
http://www.hanzehof.nl/nieuws/116/het_btw_tarief_voor_podiumkunsten_gaat_omlaag/
of uw theater de regels ook zo uitlegt en toepast weet ik niet, maar misschien heeft u er iets aan:

zoals u vast in de media heeft vernomen, is besloten dat het btw-tarief voor theatervoorstellingen per 1 juli daalt van 19% naar 6%. hier zijn wij heel blij mee: theaterkaartjes worden goedkoper en dat is een goede zaak!

vooruitlopend op de wetswijziging heeft de demissionair staatssecretaris van financiën aangegeven dat de verlaging per direct, dat wil zeggen met ingang van 25 mei jl., mag worden toegepast op de toegangskaarten voor voorstellingen, die in het nieuwe theaterseizoen 2012/2013 plaatsvinden.

en:

voor klanten die vanaf 25 mei 2012 kaarten hebben gekocht voor voorstellingen in het nieuwe seizoen, wordt de verlaging gecompenseerd. u ontvangt hier binnenkort schriftelijk bericht van.

wij betreuren het dat de btw-verlaging niet met terugwerkende kracht is ingegaan, zodat iedereen die ook vóór 25 mei kaarten voor het nieuwe seizoen heeft aangeschaft, kan profiteren van de btw-verlaging. in gesprekken met de belastingdienst wordt gekeken of er mogelijkheden zijn voor deze groep klanten, om ook in aanmerking te komen voor het lagere tarief en dus gecompenseerd kan worden.