Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ve
verwijderd - 07-09-2012 22:41:08
Geldzaken & Recht

Verkiezingsverlakkerij.... deel 2

Herrdroetker schreef op vrijdag 7 sep 2012, 22:27: freunde und freundinnen,

als uw voormalige bezetter heb ik de politieke ontwikkelingen in nederland sinds augustus 1944 nauwkeurig kunnen volgen.

enkele hoofdlijnen die mij opvallen:
1. nederland ontzuilt: vroeger stemde men op de partij waarop vader en (sinds 1922) moeder stemden en die in de lagere sociale klassen bij het grootste deel werd voorgeschreven door dominee of pastoor. uitzondering daarop waren de socialisten (das rotfront) voor zover dat het religieuze voorschrift betrof. de invloed van vader en moeder zijn afgenomen. voornaamste slachtoffer daarvan zijn nu de confessionele partijen. zij zullen worden gereduceerd tot een harde kern, zoals bijvoorbeeld de sgp nu al is.

2. de vvd (vroeger de liberalen) is de meest succesvolle partij in de afgelopen 100 jaar. niet per sé in het aantal zetels maar in haar effect op de vormgeving van de samenleving en de cultuur. nederland is een van de sterkst door het vrije markt denken gedreven landen in europa geworden. er zijn reeds onafgebroken 35 jaar neoliberale regingen aan de macht. de financiële sector is oppermachtig en die bepaalt wat er in nederland gebeurt zonder noemenswaardige invloed van een overheid. (hoe denkt u dat het komt dat u zo weinig rente krijgt voor uw spaargeld, terwijl de overheden in europa zoveel geld nodig hebben en daarvoor dikke rentes betalen? er is kennelijk iets in de vrije markt wat niet werkt volgens de wet van vraag en aanbod.)

3. de opvolger van de sdap (das rotfront) de pvda heeft vanaf 1975 haar oer electoraat in de steek gelaten, door rücksichtslos aan te haken bij het vrije markt denken en aan te sluiten bij de elite. de multiculti tsunami werd naar de volkswijken gekanaliseerd die de klap mochten opvangen (er kwam dus geen pension voor gastarbeiders in het voormalige hauptamt der sicherheitspolizei windekind aan de nieuwe parklaan in den haag, maar wel in de van ostadestraat). de pvda kan daardoor worden beschouwd als de moeder van de pvv. de voormalige leider van de pvda werd bovenbaas bij de ing bank. de sp tenslotte, sprong in het gat dat de pvda open liet vallen onder de klasse van bouwvakkers, monteurs, metaalbewerkers, chauffeurs, schoonmakers, kortom: die vroeger "de arbeiders" werden genoemd.

in de lange uiteenzetting hierboven, die eigenlijk kort is (het gaat over 100 jaar), blijkt dat op dit moment de polen van het politieke spectrum in nederland de vvd en de sp zijn, oftewel de principiële keuze die de kiezer kan maken. als u goed kijkt ziet u dat de vvd en de pvda elkaar ontzien met uitzicht op een nieuw "paars" neoliberaal kabinet.

de verhouding is dat pvda en vvd elkaars tegenstander zijn en dat de pvda en de sp elkaars vijand zijn. de overige partijen zijn niet relevant. het gaat niet om de "weigerambtenaar" maar om de vraag of het neoliberalisme wel of niet een tikje moet worden geremd.

u dient zich op woensdag 12 september 2012 om 07:30 uur met de aan u gezonden stempas en uw legitimatiebewijs bij het stembureau te melden. ik verwacht van u dat u goed nadenkt over uw stem.

gesundheit!
herrdoktoroetker
u vertelt hier over vroeger maar dat is voorbij net zoals de man die de wereld wilde veroveren.wij leven nu in het heden en daar past geen verhaal bij zoals u het brengt.ik heb het liever zo dan toen ik tussen 10 en 15 jaar oud was, alles is beter dan het leven van toen.