Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

tr
tristan1981 - 09-09-2012 10:12:08
Auto & Vervoer

Ov-chipkaart

[quote=rapil schreef op woensdag 5 sep 2012, 11:30]tjonge jonge, voor nog geen 3 cent per week het gemak van de kaart. wat een zeikerds heb je toch in dit land. ga lekker lopen, heb je geen kaart nodig.
het is ook geen geld-, maar een principekwestie. ik vind het ook schandalig dat je en moet betalen voor een kaart (die nog lang niet goed werkt) en moet betalen voor de te leveren diensten.

voor een bankpas moet ook betaald worden, maar daar staat tegenover dat je gratis gebruik kan maken van diverse diensten die de betreffende bank biedt.
dus: óf je betaalt voor de kaart, maar zijn de geleverde diensten gratis óf de kaart is gratis en je betaalt voor de te leveren diensten.
de eerstgenoemde is in het ov niet echt realistisch (helaas), dus zou de kaart gratis moeten zijn.

één van de vele andere falen van de kaart is dat je, als je met de trein reist (zonder abonnement), minimaal € 16,- saldo op de kaart moet hebben staan. dus als je van amsterdam cs naar amsterdam bijlmer/arena gaat met de trein (kosten van een vol tarief kaartje: € 2,40), moet er dus minimaal € 16,- op de kaart staan. dat is ook be-lach-e-lijk.

verder kun je http://ov-shitkaart.clubs.nl/nieuws/detail/1721125_de-33-ovchipkaart-fails">hier een lijst met 33 ov-chipkaartfalen bekijken